Berlijn nieuws

Hertha met moeite door in DFB-Pokal

Hertha
Geschreven door Roland

Hertha BSC heeft zich afgelopen maandag met enige moeite geplaatst voor de tweede ronde in de DFB Pokal ten koste van Hansa Rostock.

Tegenvallende eerste helft

De Berlijners slaagden er in de eerste helft niet in afstand te nemen van Hansa Rostock. De mannen van Rostock verweerden zich kranig tegen de nummer 4 van de Bundesliga en creëerden zelfs een aantal kansen.

Tijdelijk gestaakt

In de tweede helft werd Hertha BSC sterker en kreeg het verschillende kansen om op voorsprong te komen. Het duel werd echter wreed verstoort doordat fans aan beide kanten vuurwerk afstaken waarna een kleine brand in het stadion ontstond. De scheidsrechter besloot hierdoor de wedstrijd in de 77e minuut tijdelijk te staken.

Hertha beslist duel

Na hervatting van de wedstrijd sloeg Hertha direct toe via een vlammend schot schoot hij de Berlijners naar de 0-1. In de blessuretijd besliste Ibisevic de eindstand op 0-2. Door de overwinning heeft Hertha BSC zich geplaatst voor de tweede ronde van de DFB-Pokal.