Vervoer

Trein naar Berlijn

Trein naar Berlijn
Geschreven door berlijnoverzicht

Vanuit Nederland rijdt u met de trein naar Berlijn in 6 tot 7 uur. Het centraal station van Berlijn is de Berlin Hauptbahnhof. Vanaf dit station kunt u eenvoudig overstappen. Ik heb hieronder weergegeven hoe u een treinreis naar Berlijn kunt boeken en wat belangrijke aandachtspunten zijn.

Treinreis naar Berlijn boeken

Voor een rechtstreekse treinreis naar Berlijn, kunt u terecht bij NS International of de Deutsche Bahn. Deze treinen rijden vele malen op een dag. Op de website van NS international kunt u uw gewenste vertrektmoment kiezen.

Als u een goedkope treinreis wilt boeken, is het verstandig om het treinticket ruim van tevoren te boeken. Let bij het boeken ook op wel tijdstip u rijdt. De prijzen variëren namelijk van uur tot uur.

Aanbieders treinticket naar Berlijn
Online treinticket boeken

Via de website van NS International kunt u eenvoudig online uw treinricket naar Berlijn boeken.
Een groot voordeel van het online boeken is, dat u geen extra reserveringskosten betaalt en de zelf het treinticket kunt uitprinten.

Treinticket telefonisch boeken

Een treinticket naar Berlijn telefonisch te boeken, is mogelijk via het Service Center via het nummer: 030-2300023. Let op, in dit geval betaalt u €7,50 reserveringskosten per persoon met een maximum per boeking van €22,50. Betalen kan via bankoverschrijving op per creditcard.

Treinticket kopen bij het loket (servicewinkel)

Het is ook mogelijk op een treinkaartje naar Berlijn te kopen via het NS International loket (servicewinkel). Houd er wel rekening meer, dat hierbij ook reserveringskosten in rekening worden gebracht. De servicewinkels (loket) van NS International zijn hieronder op een rijtje gezet.

 • Amsterdam (Westelijk deel stationhal)
 • Utrecht Centraal
 • Rotterdam Centraal
 • Arnhem Centraal

Prijzen treintickets naar Berlijn

De prijs van een treinkaartje naar Berlijn hangt af van wanneer u boekt en in op welk moment u wilt reizen. Via NS International of de Deutsche Bahn kunt u al een treinticket naar Berlijn boeken vanaf €39. Hieronder zijn een aantal tips op een rijtje gezet om een goedkoop treinkaartje naar Berlijn te boeken.

Goedkoop treinticket naar Berlijn boeken
 • Reserveer tot 3 maanden voor vertrek
 • Boek een Sparpreis Europa ticket (nadeel: gebonden aan reistijd, datum en route)
 • Reis op maandag
 • Boek online en betaal geen reserveringskosten

Treinreis naar Berlijn

Er zijn een aantal punten die belangrijk zijn voor een treinsreis naar Berlijn, deze zijn hieronder op een rijtje gezet.

Reistijd naar Berlijn

De reistijd naar Berlijn verschilt van 6 tot 8 uren met de trein. Hieronder zijn de reistijden in een overzicht gezet:
Utrecht – Berlijn             6:16
Amsterdam – Berlijn     6:20
Schiphol – Berlijn            6:29
Rotterdam – Berlijn        6:51

Om de reistijd van uw opstapplek te zien kunt u de website van NS International raadplegen.

Opstapplaatsen

Vanuit Nederland kunt u vanaf verschillende stations opstappen voor een reis naar Berlijn. Hieronder zijn de opstapplaatsen naar Berlijn in een overzicht gezet.

Amsterdam Centraal, Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo, Bad Bentheim, Rheine, Osnabrück, Bünde, Minden, Hannover, Wolfsburg, Stendal, Berlin-Spandau, Berlin Ostbahnhof, Berlin Hauptbahnhof.

Treinen waarmee u reist

Als u een treinticket boekt naar Berlijn reist u met een van de onderstaande treinen. Dit verschilt per opstapplaats en vertrektijd.

Faciliteiten in de trein naar Berlijn

Als u met de trein reist naar Berlijn, kunt u genieten van tal van faciliteiten. Maar wat is het verschil tussen een treinreis met de 1e en 2e klas? Hieronder zijn de verschillen op een rijtje gezet.

1e klas reizen naar Berlijn
 • Stopcontact aanwezig
 • Catering aanwezig
 • 46 cm beenruimte
 • Verstelbare rugleuning
 • Gratis Duitse krant
 • Zitreservering is incl. het ticket
2e klas reizen naar Berlijn
 • Stopcontact aanwezig
 • Catering aanwezig
 • 37 cm beenruimte
 • Zitreservering is niet automatisch inbegrepen (dit is via NS International vooraf wel bij te reserveren)
Routeplanner naar Berlijn

Via de Internationale Reisplanner van NS International kunt u precies zien hoelang u onderweg bent en waar u langsrijdt.

Eindbestemming

De Trein naar Berlijn stopt bij de Berlin Hauptbahnhof, dit is het centraal station van Berlijn. Vanaf dit station kunt u eenvoudig overstappen met de regionale bus of metro (S-bahn of U-bahn). Lees het artikel – Openbaar vervoer in Berlijn– voor alle informatie hierover.

Heeft u aanvullende tips of opmerkingen over het  artikel ‘trein naar Berlijn? Laat dan een reactie hieronder achter.

4 Reacties

Laat een reactie achter